Представники УАЮ взяли участь у відзначенні Дня пам’яті жертв Голокосту в Польщі

Rzeszow 03.jpg

 

Наприкінці січня 2020 року президент Української асоціації юдаїки, радник із освітньо-наукової роботи Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», співкерівник магістерської програми з юдаїки в НаУКМА Віталій Черноіваненко й віце-президент УАЮ, викладач тієї ж програми Сергій Гірік на запрошення голови Центру єврейської історії та культури Інституту історії Жешувського університету Вацлава Вєжбєнца відвідали Підкарпатське воєводство.

 

IMG_1257.JPG

 

Зокрема, 28 січня науковці виступили перед учителями історії зі шкіл воєводства в Підкарпатському центрі освіти вчителів у Жешові в рамках конференції для педагогів «Навіщо і як навчати про Голокост». Віталій Черноіваненко розповів аудиторії про освітні й дослідницькі ініціативи Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», а Сергій Гірік — про специфіку викладання Голокосту в Україні порівняно з Польщею.

Крім того, представники УАЮ відвідали села Новосєльце й Заршин Сяноцького повяту, узявши участь у вшануванні пам’яті загиблих там євреїв, а Віталій Черноіваненко також долучився до меморіальних заходів на новому єврейському цвинтарі Жешова й у Жешувському університеті.

 

Rzeszow 02.jpg

 

Фото надані Підкарпатським центром освіти вчителів та Українською асоціацією юдаїки