Відбулося вручення відзнак Премії Шолом-Алейхема за 2022 рік

2022-12-21

 

 

18 грудня в Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбулося нагородження державними мистецькими преміями за 2022 рік. Серед них і Премія імені Шолом-Алейхема, що існує з 2009 року.

У попередні роки лавреатами премії ставали письменники й перекладачі: Григорій Фалькович, Валерія Богуславська і Маріанна Кіяновська.

Цьогоріч відзнаки удостоєно Олександру Уралову за переклад із їдишу книги творів Аврома Суцкевера «Із Віленського гетто. Зелений акваріум. Оповідання» (Київ: Дух і Літера, 2020).

Оскільки лавреатка не змогла бути присутньою на церемонії, премію їй було передано через видавця її книжки, головного редактора видавництва «Дух і Літера» Леоніда Фінберга. Вручив нагороду член комітету премії, президент УАЮ Віталій Черноіваненко.

 

 

 

 

Крім того, спеціальними дипломами було відзначено дипломантів конкурсу, праці яких увійшли до короткого списку: Юлію Вербу, Олексія Нікітіна, Ярославу Стріху і Юрія Чорнея.

Детальнішу інформацію й фотозвіт із урочистостей розміщено на сайті Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Фото: Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти