Публічна лекція Таїси Сидорчук «Колекція єврейських старожитностей Максиміліана Ґольдштейна…» (17 лютого 2019)

Сидорчук

 

Українська асоціація юдаїки, магістерська програма з юдаїки в НаУКМА та єврейський центр «Халом» запрошують 17 лютого об 11:45 на лекцію Таїси Сидорчук «Колекція єврейських старожитностей Максиміліана Ґольдштейна: історія створення, експонування, збереження й дослідження», що відбудеться в рамках науково-популярного лекторію УАЮ «Євреї України: від Давньої Русі до Незалежності».

Лекцію присвячено історії колекції єврейських старожитностей, яку близько 30 років збирав, вивчав, популяризував та зберігав визначний колекціонер і дослідник єврейського мистецтва Максиміліан Ґольдштейн (1880–1942).  Які твори єврейського мистецтва і промислів складали його збірку, скільки єврейських пам’яток він врятував від знищення, у яких музеях сьогодні можна ознайомитися з цими мистецькими об’єктами? Слухачі почують відповіді на ці запитання й побачать унікальні фотодокументи Ґольдштейна та його колекції.

Про лекторку:

Таїса Сидорчук  – історикиня, архівознавиця, музеєзнавиця, дослідниця єврейської культури. Викладає курси «Історія єврейського мистецтва» та «Історія єврейського музеєзнавства» на кафедрі історії (магістерська програма з юдаїки) Національного університету «Києво-Могилянська академія». Директорка Центру орієнталістики імені Омеляна Пріцака в НаУКМА. 

Лекція відбудеться у неділю 17 лютого 2019 року о 11:45 у приміщенні єврейського центру «Халом» (вул. Казимира Малевича 86-о, ауд. 302).

Вхід безкоштовний, форму для реєстрації розміщено за посиланням.

Реєстрація триває до 22:00 16 лютого.

Подія на Фейсбуці.

Лекторій Української асоціації юдаїки відбувається за сприяння Голландського єврейського гуманітарного фонду.