Європейська асоціація юдаїки і Європейська асоціація ізраїлезнавства пропонують безоплатне членство для українських науковців

2022-04-27

 

 

Європейська асоціація юдаїки і Європейська асоціація ізраїлезнавства ухвалили рішення про скасування членських внесків для науковців із України. Детальнішу інформацію про умови оприлюднено на сайті ЄАЮна сторінці ЄАІ у Facebook і у доданому документі.

 

Пропозиція від Європейської асоціації юдаїки:

Тимчасове скасування членських внесків для українських науковців (дедлайн: 31 липня 2022)

Вторгнення Росії до України призвело до численних труднощів в українському суспільстві. Щоб полегшити українських дослідників у галузі єврейських студій і, наскільки це можливо, полегшити для них продовження дослідницької й викладацької праці, Європейська асоціація юдаїки вирішила: скасувати членські внески на наступні три роки для тих повних членів ЄАЮ, які сплатили їх щонайменше до 31 грудня 2021 і основним місцем перебування яких є Україна. Члени ЄАЮ з України зі студентським членством, які станом на сьогодні завершують роботу над своїми дисертаціями, підпадають під дію цього рішення про скасування членських внесків для повних членів (за умови, що вони до 31 липня 2022 звернуться до ЄАЮ з проханням змінити членство на повне). Повним членам ЄАЮ, які мають заборгованість зі сплати членських внесків з 31 грудня 2020 або ранішого часу, їхню заборгованість буде скасовано на період до 31 грудня 2023 за умови звернення з цього приводу до ЄАЮ до 31 липня 2022. Науковці в галузі єврейських студій із України, які не є членами ЄАЮ, але вже мають ступінь PhD, є членами Української асоціації юдаїки, подадуть заявку на вступ до ЄАЮ до 31 липня 2022 після затвердження цієї заявки отримають трирічне безоплатне членство. Аспіранти українських університетів або наукових установ, які працюють у галузі юдаїки, можуть подавати заявку на студентське членство в ЄАЮ (безоплатно до захисту їхньої дисертації). Науковці в галузі єврейських студій, які залишили територію України, можуть отримати скасування членських внесків залежно від їхньої ситуації. Для отримання детальнішої інформації просимо звертатися до адміністратора ЄАЮ (admin[at]eurojewishstudies.org) до 31 липня 2022.

 

Пропозиція від Європейської асоціації ізраїлезнавства:

Науковці з українських університетів, які перебувають в Україні, мають ступінь PhD або є аспірантами і займаються дослідженням Ізраїлю, отримують скасування членських внесків в ЄАІ терміном у три роки (2022, 2023 і 2024), якщо вони подадуть заяву на вступ до асоціації до 31 серпня 2022 і її буде затверджено. Українські науковці в галузі ізраїльських студій, які виїхали з України після початку війни, можуть отримати скасування членських внесків залежно від їхньої ситуації. Для отримання детальнішої інформації просимо звертатися до ЄАІ (info[at]israelstudies.eu) до заявленого дедлайну.