УАЮ запрошує на академічні мовні онлайн-курси й розмовний клуб із їдишу

2020-11-05

 

y_alef-beys.jpg

 

Українська асоціація юдаїки розпочинає реєстрацію на курси їдишу й розмовний клуб, організовані у межах їдиш-проєкту УАЮ за підтримки Науково-дослідного Центру орієнталістики імені Омеляна Пріцака НаУКМА.

Бажаєте вивчати мову євреїв Східної Європи, щоб читати в оригіналі класичні твори єврейської художньої літератури, рідкісні документи та газети? Прагнете відтворити зв'язок із маме-лошн своїх дідусів і бабусь? Цікавитеся мовою й культурою їдиш, що нероздільно пов’язані з історією українських земель? Хочете долучитися до світової спільноти їдишистів? Тоді ці курси – для вас.

Заняття проводитиме Олександра Уралова, перекладачка з їдишу, наукова співробітниця Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства, викладачка їдишу на сертифікатній програмі з юдаїки в НаУКМА у 2018–2020.

Перший триместр курсів їдишу триватиме з листопада 2020 до початку лютого 2021. Курси відбуватимуться для двох рівнів, початкового та просунутого. Вони проходитимуть онлайн двічі на тиждень у зручний вечірній час через застосунок Zoom.

Слухачі отримають усі навчальні та додаткові матеріали. Після завершення триместру студенти складуть іспит і отримають сертифікати з інформацією про кількість прослуханих годин, рівень (початковий чи просунутий) та оцінкою.

Для реєстрації необхідно заповнити форму за посиланням та пройти співбесіду з викладачем. Кількість місць у групах обмежена, набір на курси триває до заповнення груп.

Крім того, у листопаді 2020 року відкривається розмовний клуб їдишу для тих, хто вже має певні знання та хоче поглибити розмовні навички. Під час карантину зустрічі клубу відбуватимуться онлайн, двічі на місяць, через застосунок Zoom.

Участь у розмовному клубі та навчання на курсах безкоштовні.