У НаУКМА відбулася ювілейна конференція до сторіччя Омеляна Пріцака

Pritsak

 

29–31 травня 2019 року Національний університет «Києво-Могилянська академія» провів міжнародну наукову конференцію, присвячену 100-річчю від дня народження академіка Омеляна Пріцака.

Захід організував Центр орієнталістики імені Омеляна Пріцака НаУКМА за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міжнародного благодійного фонду відродження Києво-Могилянської академії (ендавмент Фонду Михайла та Дарії Ковальських), Києво-Могилянської Фундації Америки та Української асоціації юдаїки.

Під час конференції доповіді виголосили українські й зарубіжні (США, Канада, Польща) дослідники. Серед них – професори Гарвардського університету Григорій Грабович і Сергій Плохій та професори Торонтського університету Павло-Роберт Маґочій і Віктор Остапчук. Президент УАЮ Віталій Черноіваненко розповів про дослідницькі інтереси Омеляна Пріцака, пов’язані з єврейськими студіями (юдаїкою), його багаторічні контакти і співпрацю з науковцями єврейського походження з різних країн, відвідини та читання лекцій в Ізраїлі у 1980-х роках та активну участь у налагодженні українсько-єврейського діалогу.

Крім того, учасники й гості конференції мали можливість ознайомитися з виставкою до сторіччя Омеляна Пріцака в Музеї НаУКМА, а також відвідати Меморіальний кабінет-бібліотеку вченого в Науковій бібліотеці НаУКМА (там зберігаються його особистий архів, бібліотека та мистецька колекція),

Програму у форматі .pdf можна знайти за посиланням.

ЗМІ про конференцію:

Газета «День»
Телеканал «Еспресо»