Публічна лекція Надії Уфімцевої «Мандри єврейської книги через час і простір» (6 жовтня 2019)

 

Уфімцева

 

Українська асоціація юдаїки, магістерська програма з юдаїки в НаУКМА та єврейський центр «Халом» запрошують 6 жовтня о 19:30 на лекцію Надії Уфімцевої «Мандри єврейської книги через час і простір із читачем та нотатками на полях», що відбудеться в рамках науково-популярного лекторію УАЮ «Євреї України: від Давньої Русі до Незалежності».

«Утікаючи від різанини чи погромів, залишаючи будинки й синагоги у вогні, ви несете з собою дітей і книги. Книги й дітей», — пишуть Амос Оз і Фанія Оз-Зальцберґер у книжці «Євреї і слова». У єврейській традиції книга посідає особливе місце. Вона є вмістилищем учення, закону і часом життєвих, а часом смішних оповідок. Крім того, вона є об’єктом, із яким різні люди взаємодіють у різний спосіб від моменту його створення.

На прикладах колекцій єврейських видань в Україні і світі лекторка познайомить слухачів із історією єврейської книги як матеріальної пам’ятки, специфікою її читання та традиціями володіння нею.

Про лекторку:

Надія Уфімцева – дослідниця історії єврейського книгодрукування й історії читання, аспірантка Національного університету «Києво-Могилянська академія», випускниця магістерської програми з юдаїки цього ж університету. Директорка програми опису предметів музейної юдаїки при Асоціації єврейських організацій та общин України.

Лекція відбудеться у неділю 6 жовтня 2019 року о 19:30 у приміщенні єврейського центру «Халом» (вул. Казимира Малевича 86-о, ауд. 302).

Вхід безкоштовний, форму для реєстрації розміщено за посиланням.

Реєстрація триває до 22:00 5 жовтня.

Подія на Фейсбуці.

Лекторій Української асоціації юдаїки відбувається за сприяння Голландського єврейського гуманітарного фонду.