Нове видання книжки Володимира Музиченка «Володимир єврейський»

2021-07-29

 

 

У нововолинському видавництві «Формат» вийшло друком третє виправлене й доповнене видання книжки краєзнавця, члена Української асоціації юдаїки Володимира Музиченка «Володимир єврейський. Історія і трагедія єврейської громади Володимира-Волинського». Науковим редактором праці й автором передмови до неї є президент УАЮ Віталій Черноіваненко.

У книжці йдеться про становлення, життя й загибель однієї з найдавніших єврейських громад України — громади Володимира-Волинського (Людмира). Крім трагедії володимир-волинських євреїв під час Голокосту й історії порятунку окремих уцілілих членів громади Праведниками Народів Світу автор розповідає про долю євреїв Володимир-Волинського району.

У книжці також вміщено свідчення місцевих євреїв, які пережили Катастрофу, та володимирчан-неєвреїв, які брали участь у їхньому порятунку.

Перше видання книжки українською побачило світло 2011 року у Володимирі-Волинському. Друге (англомовне, у перекладі Марти Дарії Олійник і з передмовою проф. Ентоні Полонського) — у бостонському видавництві Academic Studies Press у 2015 році.