Члени УАЮ закінчили літню школу про сучасний антисемітизм в Оксфорді

Оксфорд

 

7–19 липня 2019 року відбулася літня школа Інституту досліджень світового антисемітизму й політики (ISGAP) для дослідників і викладачів у Сент-Джонс коледжі Оксфордського університету.

Серед 88 учасників заходу було троє науковців із України, серед яких усі є членами Української асоціації юдаїки: вчений секретар УАЮ, викладач магістерської програми з юдаїки в НаУКМА Сергій Гірік, випускниця магістерської програми з юдаїки в НаУКМА Тетяна Малих і дослідниця історії євреїв Галичини з Українського католицького університету (Львів) Домініка Ранк.

Більшість занять цьогорічної літньої школи ISGAP було присвячено темі сучасного антисіонізму, зокрема рухові BDS в американських і західноєвропейських університетах, а також дослідженням політичного ісламу і проблемам інтерсекційної співпраці представників різних меншин проти дискримінації.

Крім того, учасники прослухали окремі лекції з історії антисемітизму, історії геноцидів, дослідження теорій змови тощо. Заняття про становище євреїв і прояви антисемітизму в сучасних Україні й Росії провів гостьовий лектор магістерської програми з юдаїки в НаУКМА, професор Аріельського університету Зеев Ханін.