Міні-курс Гілеля Казовського «Єврейський театр в Україні: від становлення до розгрому»

Kazovsky_mini_course_KMA_November_25-28_2019.jpg

 

Національний університет «Києво-Могилянська академія», кафедра історії, магістерська програма з юдаїки, Єврейський університет у Єрусалимі, Українська асоціація юдаїки та Ізраїльський культурний центр при Посольстві Держави Ізраїль в Україні запрошують відвідати міні-курс Гілеля Казовського «Єврейський театр в Україні: від становлення до розгрому».

Лекції відбудуться 25–28 листопада 2019 р в офісі програм з юдаїки НаУКМА (вул. Волоська 8/5, корпус 5, підвальне приміщення, ауд. 2).

Темою курсу є історія єврейського театру в Україні від його зародження наприкінці ХІХ століття й розвитку в ранню «ґольдфаденівську» добу до знищення останніх єврейських театрів Української РСР невдовзі після їхнього повернення з евакуації. Лектор розгляне питання періодизації історії театру й формування єврейської сценічної культури, відкриття й досягнення режисерів і акторів. Слухачі дізнаються, що вирізняло єврейський театр у перші десятиліття його існування, як він змінився внаслідок авангардистських експериментів пореволюційних років та в якому становищі опинилися театральні колективи в добу сталінізму. Під час занять доктор Казовський висвітлить оцінку єврейських театрів сучасною їм критикою та специфіку розвитку  сценографічного оформлення єврейських вистав.

Про лектора:

Гілель Казовський (Ізраїль) – історик, фахівець у галузі єврейської культури модерного часу. Автор книг «Митці Вітебська: Єгуда Пен і його учні» (1992, російською), «Митці Культур-Ліґи» (2003, російською), «Культур-Ліґа: художній аванґард 1910–1920-х років» (2007) та «Книжкова графіка митців Культур-Ліґи» (2011). Куратор низки виставок у Музеї мистецтва й історії юдаїзму (Париж), Єврейському музеї в Амстердамі, Національному художньому музеї України, Чернівецькому обласному художньому музеї та єврейських музеях Москви. Науковий консультант Музею історії євреїв у Росії.

Розклад занять:

25 листопада, понеділок, 15:00, 16:30.
26 листопада, вівторок, 15:00
27 листопада, середа, 15:00
28 листопада, четвер, 13:30

Курс передбачає попереднє ознайомлення з матеріалами. Щоб отримати літературу до курсу, напишіть на MagistJudaica@gmail.com.

Подія на Фейсбуці.

Вул. Волоська 8/5, корпус 5,
підвальне приміщення, ауд. 2

Офіс програм з юдаїки НаУКМА