Член УАЮ Андрій Сенченко взяв участь у дослідницькому воркшопі в Одесі

лого

 

14–15 травня 2019 року в Музеї сучасного мистецтва Одеси відбувся дослідницький воркшоп «Єврейська політика і євреї у політиці: 1772–1991». Це був четвертий український воркшоп за підтримки Фонду «Надав» (Ізраїль). Перший захід, «Юдаїка в Україні: професійні виклики», відбувся 2016 року в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» і був організований Українською асоціацією юдаїки.

Цього року участь у заході взяли сімнадцять дослідників із університетів України, Польщі та Ізраїлю. Одним із учасників був член УАЮ, аспірант Докторської школи НаУКМА, випускник (2014) могилянської магістерської програми з юдаїки Андрій Сенченко. Він представив доповідь на тему «Imperial Russia’s Manpower Policy and the Question of Jewish Equality in the Late Nineteenth and Early Twentieth Centuries» («Кадрова політика імперської Росії та питання єврейської рівності наприкінці ХІХ та на початку ХХ століть»).

Завдання воркшопу полягало в допомозі молодим науковцям із їхніми дослідницькими проектами. Особливо цінними були поради й зауваження модераторів і коментаторів, у ролі яких виступали провідні дослідники історії східноєвропейського єврейства: Семен ґольдін, Владімір Лєвін, Ярослав Грицак та інші.